Guido vertolkt rol in voorstelling RASA

Guido zal de rol van Tuk Tuk Driver vertolken in de voorstelling RASA (naar la Bayadère)
bij het Operaballet van Vlaanderen.

Je kan RASA (naar la Bayadère) van 25 januari tot 2 februari zien in het Operagebouw van Antwerpen
en van 7 februari tot 12 februari in het Operagebouw van Gent.

www.operaballet.be


Guido Belcanto verschijnt in documentaire "Belpop"

De documentaire Belpop brengt dit najaar een portret van Joost Zweegers, De Mens, Bart Peeters, én…. Guido Belcanto! Ook staat er een aflevering in teken van 40 jaar Ancienne Belgique.
 
Elke aflevering in Belpop gaat over de muzikale (r)evolutie van een artiest. 
Op maandag 28 oktober zie je in de 4de aflevering het portret van Guido Belcanto. 

Maandag 28 oktober om 21u20 op Canvas


30 jaar Guido Belcanto: Grootste hits live, vergeten parels, weeskinderen en rariteiten

Starman Records stelt met liefde voor: 

Guido Belcanto: "Een zanger moet trachten de pijn te verzachten"

Géén gewone best of – geplukt uit het omvangrijke oeuvre maar een exclusieve driedubbele CD. 
CD 1  werd tijdens de laatste tournee’s live opgenomen met zijn trouwe band het Broederschap en bevat 14 van zijn bekendste nummers die live vaak een volledig ander arrangement meekrijgen dan op de oorspronkelijke albumversies. CD 2 en CD 3 bevatten 35 vergeten parels, demo’s en rariteiten waaronder vele onuitgebrachte songs. Een muzikale schatkamer zal haar deuren openen die zelfs de meest doorwinterde fans met verstomming zal slaan. In het bijgaande boekje loodst Guido de luisteraar zelf doorheen zijn fascinerend en verrassend songarchief dat terug gaat tot de vroege jaren ’70.

Toen Guido Belcanto in 1989na Christus zijn debuutplaat 'Op zoek naar Romantiek' uitbracht,  maakten Vlaanderen en Nederland kennis met een zanger die in niets te vergelijken viel met alles wat er tot dan toe bestond in het Nederlandstalige chanson. Critici en journalisten braken zich het  hoofd over deze man en slaagden er niet in, ondanks verwoede pogingen, om hem in een vakje te stoppen. Waar kwam deze exotisch ogende figuur vandaan en hoe moest zijn muziek  gedefinieerd worden? Dat er tot op heden, 3 decennia later, nog steeds niemand hem heeft weten te plaatsen is op zich al hoogst uitzonderlijk, nog uitzonderlijker is dat hij ons gedurende al die jaren heeft verrast met platen waarvan de kwaliteit boven elke verdenking verheven is.  

14 albums  in totaal met mooie, dichterlijke titels als 'Koning en Clochard', 'Zeerover zonder Boot', 'la 
Comédie humaine', 'Man van lichte zeden', 'Cavalier seul', 'Plastic Rozen verwelken niet', 'Tache de 
Beauté', ‘Liefde en Devotie’ enz...stuk voor stuk vaak ondergewaardeerde meesterwerken die tand des  tijds moeiteloos hebben doorstaan en nog niets van hun relevantie hebben ingeboet. 
Belcanto's muziek klinkt tijdloos en zo is ook zijn thematiek: hij is de zanger van liefde, lust en leed, de troubadour der gebroken harten, de apostel van de romantiek, onze enige, echte en waarachtige zanger van  het levenslied. Op ontroerend consequente wijze verkondigt hij al 30 jaar lang zijn boodschap hetgeen hem een welhaast iconische status heeft opgeleverd. Waar hij in den beginne nog voor veel controverse zorgde, zijn de meningen ondertussen eensluidend geworden: Guido Belcanto is  een stroming op zich, hij is de belichaming van het levenslied.

30 jaren van een leven vol muziek en hartstocht. Hoog tijd dus voor een origineel   overzicht van dit uitzonderlijke artistieke palmares. Belcanto mag dan 65 zijn geworden, geen haar op zijn  hoofd denkt eraan om een punt te zetten achter zijn never ending tour de chant. Hierover gepolst, zei de zanger ooit: 'Het allermooiste wat je op een podium kan zien is een  veteraan die het nog kan, een oudere artiest die nog fier overeind staat en geen karikatuur van  zichzelf is geworden. Zo iemand wil ik zijn.'
 


De Eregalerij eert Guido Belcanto

Dit jaar nemen Radio 2 en Sabam for Culture Guido Belcanto op in de Eregalerij, als bekroning voor zijn invloed op de Vlaamse muziek.
 
Deze speciale editie van de Eregalerij gaat door in Kursaal Oostende op 21 maart 2019
Meer info: www.radio2.be
Tickets kan je hier bestellen.

 


Recensie uit het Nieuwsblad
Cath Luyten portretteert Guido Belcanto in 'Buurman, wat doet u nu?'

In het nieuwe seizoen van 'Buurman, wat doet u nu?' gaat Cath Luyten op bezoek bij iconen van het Nederlandstalige lied. Onder hen Guido Belcanto.  
Dit wordt op maandag 3 september uitgezonden op één

Meer weten? Lees het artikel op HLN.be


"De film van mijn leven" in Focus Knack 


'De film van mijn leven' in Focus Knack

Op dinsdag 14 augustus verschijnt er in Focus Knack een groot interview met prachtige foto's.
Dit onder de titel: 'De film van mijn leven'. 


Balzaal der gebroken harten: best of

Guido Belcanto met het gekende Decaporgel 'Balzaal der gebroken harten'

Guido Belcanto speelt op 12 augustus nog één keer een best of van Balzaal der gebroken harten.

Van de drie edities van dit succesvol project brengt Guido Belcanto nog éénmalig samen met cabaretier Vitalski, pianist Martinus Wolf en zangeres Petra Wilhelmina deze voorstelling.
Snel tickets bestellen is dus de boodschap. 

Voorstellingen: Zondag 12/8 om 15.00u en 19.30u

Orgelfabriek DECAP

Langepad 51
2200 Herentals
België

Tel: +32- (0)14 22 44 94
tony@decap.be
www.decap-herentals.be


Interview Nieuwsblad

Aanstaande vrijdag 20 juli een interview van Guido Belcanto in de weekendbijlage van het Nieuwsblad!


Belcanto Classic 2018 UITVERKOCHT

Het ging razendsnel, als een massaspurt naar de eindmeet! In amper 10 minuten haalden 500 renners de eindstreep en hebben een ticket kunnen bemachtigen voor de 24ste Belcanto Classic op maandag 27 augustus 2018

Jammer maar helaas voor de onfortuinlijken, maar wees niet getreurd... schrijf je in op onze wachtlijst en wie weet word je alsnog toegevoegd tot het mooiste peloton van Vlaanderen.


60 jaar muziek met Cath

Op 29 en 30 juni l.l. heeft een filmploeg samen met Cath Luyten Guido 2 dagen gevolgd in zijn dagelijkse bezigheden voor het programma “60 jaar muziek met Cath” dat zal uitgezonden worden in de maand september op VRT 1
 Een reportage van 100% Cultuur

Guido Belcanto staat op de planken met een nieuwe album. Met Liefde & Devotie bespeelt hij het publiek opnieuw alsof het de eerste keer is.


 


Interview in Gazet van Antwerpen

Zanger Guido Belcanto start tournee in De Roma: “Ik voel mij de Messias van het Vlaamse lied”.

Optreden is wat hij het liefst doet, bekent Guido Belcanto. “Ik zie mij als een troubadour uit de middeleeuwen. Die maakte geen platen, maar trok met liedjes rond om ze te zingen voor de mensen.” Dus onderneemt de zanger in het zog van zijn nieuwe album Liefde & Devotie een uitgebreide tournee die vanavond start in De Roma in Borgerhout.

Lees het volledige artikel in de Gazet van Antwerpen.