Thumbnail

Uw zanger aan het woord

Beminde fans ,

hier een vraag van uw zanger:
Terwijl de werkzaamheden aan mijn nieuwe plaat de eindfase ingaan, begin ik mij het hoofd te breken over welke liedjes ik, behalve die van de nieuwe plaat, zal zingen tijdens de nieuwe Live show die eind september in première gaat.
Ik zou uit mijn bijna onmetelijke repertoire een zevental songs willen selecteren die ik allang niet meer gespeeld heb en die jullie graag nog eens zouden willen horen. Jullie kunnen via het gastenboek uw stem uitbrengen en vervolgens zal ik daar in de mate van het mogelijke rekening mee houden. Geen Plastic Rozen, Botsauto's of Vlammetjes aub, die speel ik sowieso, maar liedjes die allang niet meer live waren te horen...


alvast grote dank en voortdurende liefde van uw zanger,

Guido 

Thumbnail

Uw zanger aan het woord

Beminde fans en overige belangstellenden,

de eerlijkheid gebiedt mij te zeggen dat ik in mijn bijna 30-jarige zangcarrière nooit werkelijk te lijden heb gehad aan een gebrek aan erkenning, maar terugblikkend op het afgelopen anderhalf jaar, kan ik niet anders dan besluiten dat dit de meest succesvolle periode is van heel mijn leven.

Eerst kreeg ik, voor mijn baanbrekend werk in het chanson, mijn eigen ster in de walk of fame van de Ancienne Belgique. Toen kwam de plaat 'Een man als ik' die overladen werd met superlatieven, een regelrechte hit opleverde met 'Toverdrank', grijsgedraaid werd op de radio en tenslotte genomineerd voor de Mia awards. De kroon op het werk werd gezet door de laatste toernee die me voerde langsheen 50 uitverkochte zalen in Vlaanderen en mij definitief de status van volksheld opleverde. 

Mijn dank gaat uit naar mijn muzikanten die ik beschouw als mijn broeders en zonder wie dit niet mogelijk was geweest. En tenslotte, mijn talrijke fans, wat kan ik zeggen behalve dit: jullie zijn de beste fans ter wereld. Jullie schenken mij zoveel vreugde en geluk, dit is een liefdesrelatie die nooit meer stuk kan. 


Uw zanger,

Guido 

Thumbnail

Uw zanger aan het woord

Beminde fans,

"Een zanger moet trachten de pijn te verzachten van de mensen waarvoor hij optreedt, zijn eigen zorgen blijven verborgen want de show must go on ondanks zijn eigen leed..."

Deze woorden schreef ik 25 jaar geleden, als volslagen onbekende zanger, neer op een bierviltje in een café. Ze betekenden veel meer dan zomaar een nieuwe tekst voor een nieuw liedje.

Met deze woorden maakte ik een gelofte voor mezelf: zingen en liedjes schrijven mocht geen business of een commerciele activiteit worden, maar een 'way of life' die ik ten dienste moest stellen van de anderen. Ik moest en zou mijn talent aanwenden tot troost en vermaak van mijn medemensen.

Gedurende een kwarteeuw ben ik mijn gelofte trouw gebleven. Koppig ging ik mijn eigen weg, stroomopwaarts roeiend tegen alle modes en trends in. Ik beleefde momenten van grandioze euforie en vreselijke vertwijfeling. Er waren momenten dat ik dacht dat het op was, dat ik maar beter het bijltje erbij kon neer- leggen. Om het met de woorden van Jacques Brel te zeggen: 'j'ai eu du mal d'être moi'.

Maar als ik nu terugblik op de weg die ik heb afgelegd en de enorme hoeveelheid liefde die ik heb geoogst, vervult mijn hart zich met grote fierheid. Zonder uw liefde, beminde fans, zou er van Guido Belcanto allang geen sprake meer zijn. Jullie houden mij aan de gang. Ik weet dat ik bij elk optreden veel liefde uitdeel, maar wat ik daarvoor terug krijg is overrompelend en vaak niet te bevatten. Zoals bij het concert in de Ancienne Belgique. Die avond was de bekroning van een 25 jaar durende liefdesrelatie. Jullie geven me het gevoel een echte volksheld te zijn, en een held wil ik blijven. Ik stel daarom voor om er nog eens een kwarteeuw bij te doen.

Liefde en oneindige dank, vrede en voorspoed zij met u allen,


Uw zanger,

Guido